Безопасност при огнено шоу

Какво трябва да знаете, когато сте на огнено шоу?

Безопасност при огнено шоу. За никого не е тайна, че огнената стихия е една от най-опасните на планетата. Когато се използва безотговорно и неумело, огънят демонстрира своята разрушителна сила. 

Но в ръцете на истински професионалист той става „послушен“, примамлив и омагьосващ. В крайна сметка хората отдавна използват огъня не само като източник на светлина или топлина, но и като един от най-красивите атрибути на празника.

 Много хора обичаха да гледат как красиво се преплитат огнените шарки в огъня. И с течение на времето то прерасна в нещо повече – в това, което днес наричаме огнено шоу .

Някои хора погрешно вярват, че в огненото представяне няма нищо сложно. И малко хора се замислят върху факта, че докато изпълнява трикове, капитанът трябва да мисли за безопасността. По правило публиката не вижда това и просто се наслаждава на зрелището.


Важна ли е безопасността на артиста?


Несъмнено. Изпълнител, изпълняващ номера с огнено шоу, трябва да се грижи за неговата безопасност, както никой друг, защото ако не се спазват прости изисквания, можете да бъдете много сериозно ранени.
И така, първото нещо, което всеки пожарникар е длъжен да направи, е внимателно да следи състоянието на реквизитите. 

Много е важно периодично да се извършва задълбочена проверка на елементите за надеждност и износване. Не бива да разчитате на късмета, ако някой от реквизитите се съмнява – по-добре е да го замените с нов. 

Много художници вземат няколко чифта реквизит със себе си, за да изстрелят представления. В случай на непредвидени ситуации те могат лесно да продължат презентацията, като заменят дефектния атрибут.


Безопасност при огнено шоу в София


Освен това трябва да носите отговорност при избора на дрехи за огнено шоу. Сценичните костюми трябва да бъдат изработени от огнеупорни материали като естествена кожа. Облеклото трябва да прилепва плътно към тялото на пожарникаря, но в същото време да не пречи на движенията му.


Относно безопасността на зрителите


На първо място, трябва да обърнете внимание на местоположението на огненото шоу. Ако спектакълът се планира да се проведе на открито, тогава такава площадка трябва да бъде украсена с огнени купи на пиедестали, отвъд които зрителите не могат да влязат. Ако шоуто ще се проведе на закрито, тогава трябва да се използват огнеупорни настилки и специална течност, съдържаща течен парафин.

Безопасност при огнено шоу в България


Истинският професионалист винаги трябва да помни, че когато провеждате огнено шоу, човек трябва да бъде подготвен за всяка непреодолима сила, която застрашава както здравето му, така и безопасността на публиката. Най-важното е да предотвратите навреме непредвидена ситуация.