Огнен танц

Кои са танцьорите с огъня? По какво се различават от факирите?


Огнен танц. Пожарникарите са артисти, участващи в огнени шоута. По-голямата част от техния брой се състои от акробатични трикове и въртене на различни подпори, независимо дали са запалени или не.

Често в своите изпълнения те използват фенове, пои, щабове и други по-трудни за боравене устройства, включително изгарящи декори, костюми на актьори и други структури, които правят огнените шоута още по-ярки, опасни и вълнуващи.

За разлика от факирите, които се занимават главно с преглъщане и духане на огън, пожарникарите използват сила и сръчност в своите огнени шоута, за да изпълняват сложни трикове и да контролират изгарянето на подпори. В крайна сметка е много важно не само да се представяте красиво и ефективно, но и да не изгаряте себе си или публиката.

Огнен танц за сватба

Професионалните пожарникари често организират съвместни трупи или пожарни театри, които сега са станали неразделна част от развлекателната индустрия. Поради оригиналността и красотата на техните изпълнения, те са много популярни на различни събития и шоу програми.

Танц с огън за рожден ден и друг празник

Те често могат да бъдат намерени в цирка или на улични представления. Освен това пожарникарите често участват в телевизионни предавания, където показват своите умения.