Огнено шоу в София и Пловдив

На кой да се доверите за огнено шоу в София и Пловдив

Ето няколко от причините да ни се доверите:

  1. Ние сме танцьори… В екипа има професионални танцьори, хореограф и режисьор, завършили Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство. Освен обичайното въртене на огън ние включваме и много танцови елементи, поведението и държанието на тялото са на професионални танцьори.
  2. Представлението е цялостно. Имаме познание върху цялостното изготвяне на едно представление с костюм, музика, динамика на случването, взаимоотношения, разигравани в кратка история с помощта на танцови поддръжки и свързани акробатични елементи. За сглобяването на едно наистина впечатляващо представление.
  3. Дългогодишен опит: В екипа ни са едни от първите хора в България, които започнаха да танцуват с огън на различни събития.
  4. Красива музика в съответствие с действието на сцената.
  5. Множество и различни по характер огнени инструменти.
  6. Възможност за персонализация на представленията – продължителност, брой на артистите, използвана пиротехника, инструменти. Можем да монтираме ако желаете ваша музика с която сте обвързани емоционално и държите да е в представлението.
  7. Ще се съобразим с условията на мястото и безопасността!
  8. Освен че ще се погрижим да бъдем озвучени правилно, ще направим всичко възможно, да затъмним, да приготвим пространството, така че то да е подходящо освен за представлението и за снимките, които ще останат след събитието.
  9. Един от нас, винаги е на разположение за да ви разкаже подробно по телефон, как протичат представленията, изискванията за място, дали едно огнено шоу да включва пиротехника, огнени букви или други допълнителни елементи. Заедно можете да изберете възможности, които отговарят на желанията и бюджета ви.

Какво е огнено шоу? Какво е Танцово представление с огън?

Представяме ви магията на огъня е поднесена по един изключително интересен начин. В ръцете на артистите, огънят рисува своите форми, чрез различните инструменти – огнен пой, ветрила, въжета и огнени чадъри. Всеки един от инструментите носи своята красота и рисунък. Представлението включва също кратка история разигравана с огнените ветрила, включваща танцови поддръжки и форми. Огненият чадър пък има възможност при желание да се издигне високо от артист на кокили представящ приказен герой. Представлението може да вкючва също и пиротехнически ефект от искрящи спирали, горящи букви, инициали, цифри, сърце или лого.

Огнено шоу в София и Пловдив

Огнено шоу – история и произход

За първи път този вид забавление, под формата на огнено шоу, се появява из далечните острови на Океания. И по-точно това са островите в Тихия океан – Хавай и Нова Зеландия.

Именно там хората от племената Маори, за да забавляват боговете и себе си, изработвали малки ленени торбички, пълни със светла вълна или пух, вързани за дълго въже. По-късно този инструмент е наречен „poi“ и се превръща в основен атрибут на всички, които дават на публиката това грандиозно шоу.

Що се отнася до културните традиции, България отдавна е известна с огнени представления, които представят на света нестинарите – хора, танцуващи върху жарава.

Fire-show е необичайна комбинация от динамична музика, ярки костюми, представление изпълнено с приказни образи, уникална актьорска игра и, разбира се, огън, който играе основната роля. Наблюдавайки как във въздуха се появяват картини, нарисувани с пламъци, човек неволно е очарован от такова фантастично действие.

Огнено шоу за подарък за сватба в София и Пловдив

Това е кратка танцова миниатюра (12-15мин.) включваща танц с различни огнени инструменти. Чрез танца те рисуват красиви форми видими за окото при наличие на тъмнина. Нашите инструменти са огнени ветрила, огнен пой, огнени крила, огнен чадър и др. Чрез различни танцови поддръжки представяме и кратка сюжетна линия – романтична история между двама. Ако представлението се играе на открито, то може да включва и някои пиротехнически ефекти, горящи огнени букви и други символи.

Огнено шоу на събития в София и Пловдив

Представлението е подходящо, както за подарък-изненада на сватби, рожденни дни и др. тържества, така и за новогодишната нощ или за откриване на заведение или изложба, за ревюта и балове. То може да бъде персонализирано за детски рожден ден или за официално честване с повече артисти с огън, различни огнени, пиротехнични, или светлинни ефекти.

Огнено шоу за сватба в София и Пловдив

Обичайната продължителност е между  5 и 25 минути, в зависимост от избраните елементи и брой участващи артисти. Когато артистите са поне двама възможностите се увеличават. Огненият чадър може да се издигне високо и да рисува с огъня от артист на кокили, въжетата рисуват плоскости от огън, а огнените ветрила се превръщат в разкошен елемент от танца. Някои от огнените инструменти, с които боравим са уникални за бранша и няма да видите никъде другаде. Ако желаете можете също да изберете част или цялата музика за представлението.

Огнено шоу за събития в София и Пловдив

Всяко представление е различно, според броя артисти (може да бъде и само един), продължителност, избрани инструменти, музика или костюми.

Това е линк към нашата страничка на която има и видео материали: https://www.facebook.com/brighteyearound/

Надяваме се красотата на огъня да бъде блестящо украшение на вашето празненство или подарък за скъпи хора!

Освен това в огненото шоу могат да се използват и други запалими вещества. Всички те придават различна яркост на пламъка, могат да променят цвета и температурата му.

Сватбено шоу Brighteye

Как правилно да снимате огнено шоу?


Не е необходимо да имате професионална камера с огромен брой настройки и филтри, за да заснемете фантастични и вълнуващи кадри. Достатъчно е да знаете основните настройки за снимане при по -слаба осветеност, които ще помогнат да превърнете всяка снимка в истинско произведение на изкуството.

Цветя от огън


Най-важното за тази техника е да се изчисли правилно моментът на задържане, така че пътят на полета на колана да е достатъчно дълъг. Също така е невъзможно да се преекспонира, тъй като резултатът ще бъде каша. Препоръчително е да снимате със статив. Средно скоростта на затвора трябва да бъде някъде около секунда. След това задайте необходимата бленда и работете с експонацията, за да получите достатъчно контрастна и ярка снимка.

Огнено шоу за сватби в София и Пловдив

Пиротехника


За да уловите огнената „шарка“ с различни пиротехнически средства, е необходимо да обърнете специално внимание на експозицията. Блендата трябва да бъде затворена или полузатворена, ISO е в диапазона от 100 до 400. Най-добрите снимки се получават в началото на номера, тъй като заснемането не пречи на дима.

Ние танцуваме с огъня, не просто го въртим. Oсвен добрата координация, в изпълненията ни са включени кратки сюжетни линии, които протичат чрез взаимоотношения между образите, които въплатяваме.

Освен инструментите ни, някои от които са уникални за бранша и няма да видите никъде другаде, за нас важни са и красотата на движенията на изпълнителите.

Подарък за сватба огнено шоу в София и Пловдив

Всеки от артистите има свое амплоа, то въплатява характер и собствен стил. Рядко рамкираме абсолютно точни синхронни движения, защото това забавя случването и ограничава артистите в себеизразяването им. В замяна наблягаме на бързина и динамика на моментното случване… следваме сюжетната линия, но оставяме свобода на въображението. Това поставя артиста в условия, при които е необходимо да е винаги „буден“, условия в които вдъхновението има поле за изразяване.

Ново забавление за сватбено пиршество – огнено шоу в София и Пловдив


Какво е необходимо, за да може сватбеното пиршество да се помни от младоженците и гостите дълги години? Добра програма, музика на живо, танцови номера със сигурност са добри, но и това вече не е изненадващо!

Ние танцуваме с огън!… Най-често на празненства по разнообразни поводи… 

Откривания, сватби, ревюта, годишнини, фестивали, шествия, дори детски рожденни дни… 

Може да бъде красив и ярък подарък за сватба, под формата на кратко представление на закрито или да се разгърне в по-дълъг спектакъл с повече инструменти и танцьори.

Играем на разнообразни сцени и в различни пространства.

Най-често използваният ни огнен инструмент това е така нареченият – „Пой“. Инструментите се въртят на тъмно и посредством танца създават красиви фигури от светлина.  Ние сме танцьори, ние не просто въртим огън, а танцуваме с него! Разбира се музиката и костюмите са неделима част от представлението!

Продължителността на представлението зависи от повода и броя огнени инструменти, които са избрани за конкретния случай. 
Например за малка или средно голяма сватба (когато има много други ритуали и церемонии), най-подходящо е краткото, но много впечатляващото представление с двама, до трима артисти (около 12 минути). 

За други случаи, когато се търси повече многообразие е подходящо по-продължително представление, което може да достигне до 25 минути.

В него могат да се включат всички огнени инструменти и да танцуват повече артисти с огън.

Важно е да се отбележи, че живият огън не е играчка. Експертите казват – не е по-опасно от свещите на сватбена торта. Услугите за огнено шоу се предоставят от професионални екипи, които ценят преди всичко безопасността на зрителите и артистите. Техникът (лицето, отговарящо за техническата поддръжка) е готов да отговори на всяка секунда.

Артистите в огненото шоу работят с доказано гориво и оборудване. В работата се използва най-висококачествената пиротехника. Ако има представяне на закрито, се използва най-качественото гориво с минимален мирис и дим, което няма да наруши спокойствието на публиката.

И ако добавите към това спазването на правилата, с които не правим компромис, ще получите формулата за ярко и абсолютно безопасно изпълнение.

Станете свидетели на нашето представление и се насладете на магията на огъня на вашия празник!