Огнено шоу в София

Огнено шоу за сватба или рожден ден в София

Огнено шоу в София.Днешната сватба не е само за тостове, пирове и танци. Творческите двойки се опитват да направят всичко възможно, за да не се отегчават гостите им и да запазят изключително приятни впечатления от тържеството. 

Бързо развиващата се и невероятно разнообразна индустрия на шоу програми помага на влюбените да направят почивката в София незабравима. Днес ще говорим за най-широко разпространения жанр на сватбеното забавление – огненото шоу .

Огнено шоу в София
Огнено шоу в София

От историята на нестинарското шоу

Огнените представления започват да се развиват активно като шоу програма за празниците едва в края на ХХ век. Но магията и мистерията на действието ни намекват за неговия дългогодишен произход. Смята се, че корените на нестинарското шоу се откриват в уникалната култура на племето маори от Нова Зеландия. 

Там различни манипулации с огън и реквизит бяха част от забавлението, обучението за сила и сръчност и култ. Оттам идва и името на най-древния от популярните сега реквизит за шоу с огън – poi (от „poitoa“ – „топка в торба на въже“).   


Какво е огнено шоу: изненадваме гостите на сватба

Ако смятате, че пожарната програма за празник е нещо скучно и скучно, най-вероятно просто знаете твърде малко за огнено шоу. Пожарникарите, които срещаме по улиците на нашите градове, често са просто аматьори. 

Факт е, че умението за боравене с огън се превърна в истинска субкултура и неговите последователи се опитват да научат трикове и не се колебаят да демонстрират открито своите умения.

огнено шоу театър пожарна снимка

Професионалното огнено шоу е представление, в което има трикове, взаимодействие на артисти, често сюжет, костюми, музикален съпровод, инвентар. Креативните пожарникари не се ограничават само до огъня: пиротехниката е важен и много ефективен компонент на сватбените шоу програми.    


Пожарен театър за сватба: шоу програми със значение

Истинско пламтящо представление – със сюжет, актьори, променящи се събития и декори, може само да подарите на гостите на сватбата огнен театър . Най-популярните теми от подобни изказвания разкриват същността на абстрактните понятия – добро и зло, любов и омраза и т.н. Има и много представления по темата за борбата на стихиите. 

Ако артистите могат да вложат философски смисъл в представлението и са в състояние да го разкрият, можете да сте сигурни, че тази група ще се хареса на гостите.

Ако не искате да натоварвате гостите си със смисъл, а просто мечтаете за красиво, ярко шоу, което да сложи край на празника, изберете екипи от пожарникари, които допълват триковете с реквизит с красиви специални ефекти. 

Огнени фигури (сърца, звезди), надписи (вашите инициали, имена), дъжд от огън и др. Са чудесни за сватба. Такива допълнения ще направят шоуто по-ярко и по-амбициозно.      

огнено шоу огнено сърце снимка

Реквизит за пожарни шоу и обща сигурност

Пожарът сам по себе си вече е определена опасност. В огнено изпълнение той се използва всяка секунда, освен това с него се извършват много манипулации и трикове. Какъв е яркият цирков акт на раздухване на огън! 

А също така пожарникарите извиват пламъка, изхвърлят го, хвърлят го, жонглират и т.н. За своите изпълнения артистите използват специални реквизити: споменатите вече poi (направени от въжета или вериги, с тежести в краищата), тояга (най-често метален стълб с фитили в краищата), ветрила, факли, обръчи и много други.

Професионалните майстори на пожара ще ви кажат какво да търсите и как да осигурите безопасността на гостите на празника по време на огненото шоу . 

Огнено шоу в София

Решихме да поговорим за важните правила вече :

  • достатъчно място за представление (в идеалния случай трябва да помислите за място за представление още когато избирате ресторант. Най-добре е да проведете шоу с огън на прилежащата към ресторанта територия, докато е важно повърхността да е огнеупорна (трябва да избягвате трева, хлъзгави повърхности, места с плат или килими)
  • разпределение на зоните – зрителската зона трябва да бъде на най-малко 3 метра от зоната, определена като сцена
  • информираност на гостите – предупреждавайте родителите да не позволяват на децата си да си отидат по време на шоуто, внимавайте за гости, които са прекалили с алкохола
  • интерактивен – ако сте договорили с артистите точката да включите публиката в това, което се случва, уверете се, че в представлението участват само трезви гости, готови ясно да следват инструкциите на пожарникаря
огнено шоу на улицата Львов снимка

Огнено шоу за сватба: цена, цени

Какво най-много интересува съпрузите при избора на шоу програма? Разбира се, това е цената на огнено шоу за сватба. Всяка двойка иска да избере грандиозно представление, което да се впише в празничния бюджет.

пожар огън шоу представяне снимка художник

Трудно е да се говори за точните цени на огнено шоу в София, тъй като цената може да варира значително в различните градове. Това зависи от уменията на художниците, опита, славата, нивото на конкуренция във всеки конкретен град.

 Проведохме своя анализ на цените в Интернет и обобщихме информацията. Цената на шоу програма с огън с продължителност 10-15 минути започва от около 2,5 хиляди гривни, средните цени са 5-7 хиляди гривни. Има групи, които предлагат допълнителни елементи на програмата за допълнителна сума – огнени фигури или надписи, средно от 300 гривна на елемент.

Огнено шоу в София

Огнено шоу в Пловдив

Огнено шоу във Варна

Огнено шоу в Бургас

Огнено шоу в Русе

Огнено шоу в Перник

Огнено шоу в Дупница

Огнено шоу в Благоевград

Огнено шоу в Пазарджик

Огнено шоу в Панагюрище

Огнено шоу в Копривщица

Огнено шоу в Враца

Огнено шоу в Ботевград

Огнено шоу в Монтана

Огнено шоу в Тетевен

Огнено шоу в Правец

Огнено шоу в Троян

Огнено шоу в Велико Търново

Огнено шоу в Боровец

Огнено шоу в Пампорово

Огнено шоу в Старосел

Огнено шоу в Вакарел

Огнено шоу в Арбанаси

Огнено шоу в Банско

Огнено шоу в Огняново

Огнено шоу в Костенец

Огнено шоу в Сепарева баня

Огнено шоу в Шипково

Огнено шоу в Орешак


Как да изберем екип за огнено шоу?

Ако сте решили приемлив диапазон от цени за противопожарни услуги, трябва да започнете да избирате някой конкретен. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете грешки:

  • Изследвайте колективната информация онлайн – специализирани портали като Hot Wedding, лични сайтове за художници, страници в социалните медии са основните източници на информация за цената и съдържанието на представленията. Освен това на тези ресурси ще намерите снимки и видеоклипове на изпълнения – най-важните за оценка на качеството на програмата.
  • четете отзиви, следвайте препоръките на приятели и семейство
  • уговорете среща, присъствайте на репетиция или публично изпълнение на любимата си група. Така че можете да усетите пълнотата на преживяването.

Само вие можете да изберете забавление за сватбата. Ако искате да е светло, загадъчно и горещо, няма по-добър вариант от огнено шоу за сватба!